-23% ale Crocs™ ja Jibbitz™ allahindluskoodiga: CROCTOBER2024
*Pakkumine kehtib kuni 27 10 2024. Soodustus ei kehti promoartiklitele.
Tekkis küsimusi?+372 8801721
2022-09-05

Kihiline riietumine

Alumine kiht, vahekiht, pealiskiht. Kolm sooja kihti teevad vahet meelelahutuste vahel toas ja õues

Kihiline riietumine

Lapse riietamine õues mängimiseks võib olla paras peavalu – mõnikord võib olla raske aru saada, kuidas riided toimivad ilma muutudes. Kuidas teha nii, et laps oleks piisavalt soojalt riides, aga seejuures ei higistaks? Kõige tähtsam on teada seda, et õige riietus on kihiline riietus.
Erinevad materjalid toimivad hästi kihiti ja kihtide vahele jääv õhk hoiab sooja. Alumine kiht laseb nahal hingata, vahekiht hoiab sooja ning pealiskiht kaitseb tuule ja külma eest. Kihiline riietus säästab ka raha. Ühte riiete kihti saab kanda pea aastaringselt. Peaasi, et need oleksid sobiva suurusega!

Täiendavate kihtide lisamine või eemaldamine annab võimaluse kohandada riideid muutuvate ilmastikutingimustega, samas kui erinevad alumised ja vahekihid võivad anda riietele uusi variatsioone.

  1. Alumine kiht

Tänapäeval on funktsionaalsed alumise kihi riided saadaval ka lastele. See riietus sobib sportimiseks ja liikumismängudeks värskes õhus. Sünteetilistest ja segakiududest valmistatud riided juhivad niiskuse nahalt eemale ja annavad selle üle teistesse kihtidesse. See tagab, et lastel on mugav isegi siis, kui neil hakkab palav kui nad mürades mängivad. Parem on valida sellised materjalid nagu Thermolite, Play Jersey või vill. Kõik need on hingavad ja neid on meeldiv katsuda. Vill laseb läbi ja imab niiskust, kuid hoiab soojust ka niiskelt.

  1. Vahekiht

Järgmine kiht on tuntud kui vahekiht. Talvel võib olla mitu vahekihti, kuid kevadel piisab sageli ühest vahekihist. Vahekiht tagab mõnusa lisasoojuse. Samas tuleb veenduda selles, et see oleks piisavalt avar – üleliia liibuvad kihid segavad liikumist ega hoia sooja. Heaks valikuks on fliis, kuna see on hingav ja sellel on sama soojendamisvõime nagu villal. Samas on seda lihtsam hooldada ja see kuivab kiiresti. Fliis säilitab oma soojendavad omadused ka pärast niiskeks saamist. Teiseks võimaluseks on õhuke sulejope või jope, mida saab kasutada pehme soojendava kihina pealisjope all.

  1. Pealiskiht

Pealisskihi kõige olulisemaks ülesandeks on kaitse tuule ja külma eest. Veekindel viimistluskate tuleks valida nii, et seda saaks kasutada kõige erinevates tingimustes – päikesepaisteline päev, vihm või lörts. Selleks, et pealiskiht täielikult täidaks oma ülesannet peab see samuti olema hingav, et niiskus pääseks riietest välja. Vastasel juhul jääb niiskus riiete sisse ning õige pea tunneb laps ebamugavust ja külma. Saate kontrollida lapse temperatuuri puudutades tema nahka kaela ja kurgu piirkonnas: kui need piirkonnad tunduvad külmad, on lapsel külm.

Loe ka